Vi ”dagisfröknar” jobbar varje dag för att se till att vovvarna som vistas här på dagis har det så bra som möjligt! Vårt största intresse är hundar och vi är alla lika glada för att vi har möjlighet att jobba med detta.

 

 

 

Linda

Linda Pers

 

Jag är född -84 och kommer ursprungligen från Hjortnäs i Leksand där jag alltid var omgiven av djur. Bor i Dalvik med min sambo Jan, dottern Lova och hundarna Viggo (Flatcoated Retriver, född -10), Mynta (Jaktlabrador född -11) och Nilla (Jaktlabrador född -14). Vi är ofta ute i skogen och jakttränar och har det roligt med trix och konster. Har alltid haft ett brinnande intresse och varit väldigt aktiv med kurser tillsammans med mina hundar.

Har bl.a. gått kurser i hundens språk och beteende, ledarskap, inlärning, stress, aktivering, hälsovård, vanliga sjukdomar, kantarell sök, apportering, lydnad och viltspår. Apporteringen är det jag brinner mest för då det är de jag tränar mest med mina hundar. När jag går kurs väljer jag att gå för dom som har ett nytänk i hur man tränar hundar, instruktörerna som jag gått för är te.x. Eva Bodfäldt, Eva Thorén Söderström och Grethe Eklund.Jag är utbildad Instruktör på Hundcampus i Hällefors där man enbart tränar hundarna med positiv förstärkning och använder klicker-tänk.

(Chef och grundaren av kopparjycken)

 

Johanna

Johanna Dicander

Jag är född -95 i Borlänge och bor nu i Grycksbo med min sambo Marcus och våran Blade (Flatcoated Retriver -14). Flyttade till Grycksbo sommaren -14 efter att ha bott i Östersund i tre år där jag gått en hästskötarutbildning, att få jobba med hundar tycker jag är väldigt likt sättet att jobba med hästar på.

På fritiden tycker jag om att träna och vara ute i skogen. Vi har precis börjat träna lite jakt och sök med Blade, vilket är något jag tycker är väldigt skoj. Att få jobba ihop med hunden och se hur den verkligen vill arbeta och har kul är något jag värdesätter!

Att få jobba på Kopparjycken gör att jag får lära mig väldigt mycket om hur man arbetar med hundar. Det betyder väldigt mycket för mig att kunna ha det här jobbet där jag känner att jag utvecklas och får jobba tillsammans med alla dem här djuren. Har nyligen gått en hunddagis utbildning, där vi gått igenom hundens beteende i flock och med människan. Denna kurs gick jag för att få mer förståelse och djupare inlärning om hunden och oss ihop.

(Ordinarie personal)

Linnea Larsson 

Jag är född -94  kommer ifrån Vika, bor numera i Hosjö med min sambo Simon och våran

Gunvald (Engelsk bulldogg -14). Vi gillar att vandra och busa ute i skogen.

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för djur, framförallt hästar och hundar.  Jag har ridit sedan jag var liten och gör det fortfarande. Jag har haft hand om många olika hundar  och har därför bred erfarenhet utav hundar av olika raser.

Jag har nyligen utbildat mig till Djurvårdare Nivå 2. Under den utbildningen har jag bland annat läst hundens beteende, hundens anatomi, raskunskap, friskvård och rehabilitering, djursjukvård hos smådjur 1 och 2, klickerträning, fear free pets och mycket mycket mer. Jag lärde mig otroligt mycket under denna utbildning och har planer på att vidare utbilda mig.

Jag är jätte glad över att jag har fått möjligheten att starta mitt djur arbetsliv här på Kopparjycken. Jag lär mig något nytt utav hundarna varje dag.

(Ordinarie personal)

Sandra Strand

Jag jobbar som extra personal lite då och då, så många utav er har nog sett mig då jag till vardags jobbar med mitt egna företag Dog-works. Där jobbar jag med rehabilitering och friskvård för hund.

Mitt absolut största intresse är hundar och det har bidragit till en hel del utbildningar och kurser i detta sammanhang.  Det har funnits minst en hund i mitt hem under hela mitt liv. Min första egna hund var en Border Terrier, efter den har jag haft ytterligare Border Terrier, Border Collie, Papillon och Kooikerhondje. I nuläget har jag tre Border Collies och en mudi som jag främst tränar och tävlar agility, rallylydnad och vallning med. Mitt mål är att ha kul tillsammans med mina hundar så vi kan lika gärna gå ut i skogen och träna lite sök, uppletande eller spår. Jag har ett långt register av kurser och träningar som jag gått, så för mer info besök gärna min hemsida!

(Extra personal)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *